Rakouské Alpy patří k nejnavštěvovanějším destinacím českých lyžařů a není také divu, rozhodně mají co nabídnout.

Ať už se jedná o stovky kilometrů perfektně upravených sjezdových tratí, moderní vyhřívané lanovky nebo zázemí půvabných horských chat. Jaká lyžařská střediska v Rakousku navštívit?

1. Rakouské Alpy lákají na jedno z největších lyžařských středisek Silvretta Montafon

Co byste řekli na to, zajet si zalyžovat do střediska, které se pyšní 140 kilometry dokonale upravených sjezdovek? Nezapomenutelné lyžování na vás čeká v rakouském skiareálu Silvretta Montafon. Těšit se tu můžete na 35 lanovek a vleků a také na moderní 10místnou kabinovou lanovku.

  • Cena skipasu: Dvoudenní skipas pro dospělého stojí v hlavní sezóně od 115 eur.

2. Užijte si luxus ve skiareálu Ski Arlberg

Propojením třech luxusních lyžařských středisek, konkrétně středisek St. Anton, Lech/ Zürs a Warth-Schröcken, před několika lety vznikl vyhlášený lyžařský areál Ski Arlberg. Za zmínku stojí 303 kilometrů sjezdových tratí i okružní trasa známá jako „Run of Fame“ s délkou 65 kilometrů.

  • Cena skipasu: Dvoudenní skipas pro dospělého stojí v hlavní sezóně 132 eur.

3. Lyžaře všech úrovní nadchne lyžařský areál St. Anton am Arlberg

Jeden z nejznámějších lyžařských resortů v Alpách? Lyžařský areál St. Anton am Arlberg s 305 kilometry sjezdovek vhodných pro začátečníky i pokročilé lyžaře. Nechybí tu ani funpark a samozřejmostí je i lyžařská škola a také půjčovna lyží.

  • Cena skipasu: Dvoudenní skipas pro dospělé stojí v hlavní sezóně 134 eur.
nejlepší cestovní pojištění na míru přímo pro vás
Tip! Ať už se chystáte na lyže, snowboard nebo běžky, nezapomeňte na cestovní pojištění. U nás na pár kliknutí pojistíte celou rodinu či skupinu přátel.

4. Nejprudší sjezdovka v Rakousku? Ve skiareálu Mayrhofen

Milovníci adrenalinu si přijdou na své ve skiareálu Mayrhofen, který se mimo jiné může pochlubit svahem se sklonem 78 %, na němž se nachází nejprudší sjezdovka v celém Rakousku. Těšit se tu můžete také na skvělý funpark a na 142 kilometrů sjezdovek a 59 lanovek a vleků.

  • Cena skipasu: Dvoudenní skipas pro dospělé stojí v hlavní sezóně 128,5 eur.

5. Lyžařský areál Sölden je spojený s jistotou sněhu od října do května

Díky nadmořské výšce 3 340 metrů můžete v lyžařském areálu Sölden lyžovat i v květnu. Dostatek sněhu však není jedinou výhodou tohoto střediska. Zalyžovat si tu můžete na 144 kilometrech sjezdovek, 80 % z nich tvoří snadné a středně náročné sjezdovky.

  • Cena skipasu: Dvoudenní skipas pro dospělé stojí v hlavní sezóně od 116,5 eur.
havarijní pojištění na hory
Tip! Chystáte se do Alp? Zkuste si spočítat, na kolik by vás vyšlo havarijní pojištění. Pohlídejte si, jaké asistenční služby jsou v něm zahrnuty. Odtáhnutí nepojízdného vozu či zapůjčení náhradního auta se hodí vždycky.

6. Máte rádi široké sjezdovky? Navštivte lyžařské středisko Wilder Kaiser – Brixental

Proč lyžovat ve středisku Wilder Kaiser – Brixental? Protože na vás čekají perfektně upravené sjezdovky o celkové délce 288 km kilometrů a také 90 moderních lanovek a vleků, 3 funparky a 3 sáňkařské dráhy. Jistě vás nadchne i ledová vesnička Alpeniglu Dorf, která je celá vytvořená z ledu.

  • Cena skipasu: Dvoudenní skipas pro dospělé stojí v hlavní sezoně 107,5 eur.

7. Kde se naučit lyžovat? V lyžařském areálu Saalbach Hinterglemm Leogang

Pokud se teprve na lyžích začínáte učit lyžovat, bude pro vás tím pravým místem lyžařské středisko Saalbach Hinterglemm Leogang s 270 kilometry sjezdovek. Své lyžařské zkušenosti můžete vypilovat díky jedné z devíti lyžařských škol se zhruba 250 instruktory.

  • Cena skipasu: Dvoudenní skipas pro dospělé stojí v hlavní sezoně 130 eur.

8. Pro milovníky večírků je jako stvořené středisko Ischgl

Lyžařské středisko Ischgl se kromě svých sjezdovek proslavilo také svými nezapomenutelnými večírky, na které se sjíždějí známé osobnosti. Najdete zde 65 km lehkých sjezdovek, 230 km středních sjezdovek a 68 km těžkých sjezdovek.

  • Cena skipasu: Dvoudenní skipas pro dospělé stojí v hlavní sezoně od 127 eur.

9. Innsbruck patří k jednomu z nejlepších lyžařských areálů v Rakousku

Rakouské Alpy návštěvníky vábí i na skiareál Innsbruck s proslulým superareálem Olympia SkiWorld. Toto středisko propojuje 9 lyžařských areálů a pyšní se 500 km sjezdovek dostupných skibusy a 90 lanovkami a vleky.

  • Cena skipasu: Dvoudenní skipas pro dospělé stojí v hlavní sezoně 124 eur.

10. Zimní pohádka ve středisku Alpbach

Jedná z nejkrásnějších lyžařských vesniček v Evropě? Nachází se v lyžařském středisku Alpbach, které je ideálním místem pro zimní dovolenou rodin s dětmi. Kromě lyžování a snowboardingu si tu můžete užít třeba běh na lyžích nebo jízdu na saních.

  • Cena skipasu: Dvoudenní skipas pro dospělé stojí v hlavní sezoně 108 eur.

Jsou cílem vaší letošní zimní dovolené rakouské Alpy? Pak vám snad přišel vhod náš seznam oblíbených rakouských lyžařských středisek, která vyhledávají lyžaři z celého světa. Už víte, které navštívíte vy?

Tip! Přečtěte si více cestovatelských článků: